home

exposities

ik

agenda

werk

impressie

klik op afbeelding

Na een klein jaar aan zijn nieuwe project te hebben gewerkt zal Raymond Bakker zijn 'INSTALLATIE 30/25' OP ZONDAG 28 AUGUSTUS 2016 in Atelier OOST 99 presenteren. U bent bij deze uitgenodigd bij de presentatie aanwezig te zijn.

Het belooft een verrassende expositie te worden, vooral door de verscheidenheid aan de door Raymond toegepaste technieken. De titel 'Installatie 30/25' is ontleend aan het formaat van de panelen van 30 x 25 cm. Het gaat hierbij om verschillende werken, uiteenlopend van schilderijen tot wandobjecten. Ogenschijnlijk hebben deze, behalve de afmetingen, niets met elkaar te maken, maar de werken voeren ons gaandeweg naar onze dromen, wensen en verlangens en tevens naar een confrontatie met het verleden. De werken hangen ritmisch en broederlijk naast elkaar: één werk uit de rij halen zou bijna een doodzonde betekenen. Kortom: het is een genot om ze te bekijken! Een wandobject dat in het bijzonder opvalt draagt de titel 'Begonnen met één piek', een werk dat alleen tot stand kon komen dankzij de bijdragen van velen van u. De gedoneerde biljetten uit uiteenlopende landen staan als kleurrijke raketten als het ware klaar om gelanceerd te worden. Een werk met een hoog aaibaarheidsgehalte. In de installatie zijn ook dobbelstenen verwerkt: de 'teerlingen' zoals Raymond ze liefkozend noemt. 'De teerling is geworpen' verwijst naar het besluit van de kunstenaar om de uitdaging aan te gaan om in een klein jaar 75 tot 80 werken te maken. Twee wandobjecten '99 teerlingen I + II' stralen enige rust uit. Dat is echter schijn want bij het passeren hiervan krijgt men de indruk dat het object leeft door de schaduwwerking en verandering van het aantal ogen van de dobbelsteen: echt fascinerend om te zien! De overige wandobjecten zijn verhalende schilderijen met, zoals Raymond hen noemt, zinvolle verzinsels. Kortom: het zal nog niet meevallen de hele expositie in één middag te bewonderen. Maar niet getreurd: de tentoonstelling loopt nog t/m 9 oktober 2016.

Atelier OOST 99 geeft alleen op de openingsdag van 28 augustus 5% korting bij aankoop van één van de werken! Raymond Bakker hoopt u op de opening of in de weken daarna te mogen verwelkomen!

recent

installatie 30/25

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

abstract

opdrachten

ergens in een huiskamer